FRÄSCH CITRONMARÄNG
Soligaste efterrätten med citron är snyggast i glas.
4 portioner
100 g chokladkex utan fyllning
1 1/4 dl socker
saften av 2 citroner
2 äggulor
150 g smör
Maräng:
1 1/4 dl socker
1 msk vatten
1 äggvita
Sätt ugnen på 225°.
Krossa chokladkexen och lägg i botten på fyra värmetåliga glas. Vispa socker, citronsaft och äggulor i en kastrull. Värm under vispning tills krämen börjar tjockna, men inte koka. Låt svalna. Tillsätt smöret i kuber med hjälp av en stavmixer, fördela i glasen och ställ i kylen.
Maräng:
Koka upp socker och vatten i en kastrull. Vispa äggvitan till hårt skum, vänd ned i sockerröran, ta från plattan och fortsätt vispa med elvisp ca 5 minuter tills marängen tjocknar.
Toppa med marängen (använd gärna spritspåse). Ställ in i ugnen tills marängen får fin färg, ca 3 minuter.
Soligaste efterrätten med citron är snyggast i glas.
4 portioner
100 g chokladkex utan fyllning
1 1/4 dl socker
saften av 2 citroner
2 äggulor
150 g smör
Maräng:
1 1/4 dl socker
1 msk vatten
1 äggvita
Sätt ugnen på 225°.
Krossa chokladkexen och lägg i botten på fyra värmetåliga glas. Vispa socker, citronsaft och äggulor i en kastrull. Värm under vispning tills krämen börjar tjockna, men inte koka. Låt svalna. Tillsätt smöret i kuber med hjälp av en stavmixer, fördela i glasen och ställ i kylen.
Maräng:
Koka upp socker och vatten i en kastrull. Vispa äggvitan till hårt skum, vänd ned i sockerröran, ta från plattan och fortsätt vispa med elvisp ca 5 minuter tills marängen tjocknar.
Toppa med marängen (använd gärna spritspåse). Ställ in i ugnen tills marängen får fin färg, ca 3 minuter.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar