DRÖMGOD DESSERT I GLAS
Bjud på randig dessert med jordgubbar och mandelgrädde - lika vacker som god.
4 portioner
250 g jordgubbar
2 msk apelsinlikör, t ex Cointreau
Mandelgrädde:
1½ dl vispgrädde
3 msk riven mandelmassa
Dekoration:
100 g vit choklad
3 msk rosa strössel
1 kiwi
Ta undan 4 - 8 hela jordgubbar (beroende på hur stora de är) till dekoration. Mixa resten av jordgubbarna och rör i apelsinlikören.
Mandelgrädde:
Vispa grädden och rör i mandelmassan. Varva jordgubbskrämen med mandelgrädden i fyra glas.
Dekoration:
Hacka den vita chokladen och smält den över vattenbad. Doppa ena halvan av de sparade jordgubbarna i chokladen och strö över litet strössel. Låt stelna.
Skala kiwin och skär den i ½ cm tjocka skivor. Tryck ut fyra hjärtan i skivorna med ett litet hjärtformat kakmått. Stick ned hjärtana som dekoration i glasen och dekorera också med jordgubbarna.
Bjud på randig dessert med jordgubbar och mandelgrädde - lika vacker som god.
4 portioner
250 g jordgubbar
2 msk apelsinlikör, t ex Cointreau
Mandelgrädde:
1½ dl vispgrädde
3 msk riven mandelmassa
Dekoration:
100 g vit choklad
3 msk rosa strössel
1 kiwi
Ta undan 4 - 8 hela jordgubbar (beroende på hur stora de är) till dekoration. Mixa resten av jordgubbarna och rör i apelsinlikören.
Mandelgrädde:
Vispa grädden och rör i mandelmassan. Varva jordgubbskrämen med mandelgrädden i fyra glas.
Dekoration:
Hacka den vita chokladen och smält den över vattenbad. Doppa ena halvan av de sparade jordgubbarna i chokladen och strö över litet strössel. Låt stelna.
Skala kiwin och skär den i ½ cm tjocka skivor. Tryck ut fyra hjärtan i skivorna med ett litet hjärtformat kakmått. Stick ned hjärtana som dekoration i glasen och dekorera också med jordgubbarna.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar