GLASSTÅRTA MED HALLON OCH FLÄDER
Lycka är att ha en glasstårta färdig i frysen. Den här tårtan har fått smak av fläder och citron. Dekorera den med färska hallon och choklad.
6 - 8 bitar
300 g mandelmassa
1 ägg
2 äggvitor
Fyllning:
5 dl vispgrädde
2 äggulor
2 dl florsocker
rivet skal av 1 citron
1 dl koncentrerad flädersaft
Garnering:
färska bär, t ex hallon
chokladrullar
citronmeliss
Sätt ugnen på 175°.
Riv mandelmassan och rör ned ägg och äggvitor. Bred ut smeten i en smord och bröad form med löstagbar kant, ca 22 cm i diameter. Grädda kakan i nedre delen av ugnen ca 20 minuter. Låt kakan kallna. Ta ut kakan ur formen. Diska formen, klä den med plastfolie och lägg tillbaka kakbottnen.
Fyllning:
Vispa grädden tjock. Vispa äggulor och florsocker pösigt, tillsätt citronskal och flädersaft. Vänd ned grädden och bred ut den över kakan i formen. Täck med plastfolie och frys minst 4 timmar.
Låt stå framme 10 - 15 minuter före servering. Ta upp kakan ur formen och ta bort plasten. Garnera med bär, choklad och citronmeliss.
Tips:
Skär upp tårtan med varm kniv.
Lycka är att ha en glasstårta färdig i frysen. Den här tårtan har fått smak av fläder och citron. Dekorera den med färska hallon och choklad.
6 - 8 bitar
300 g mandelmassa
1 ägg
2 äggvitor
Fyllning:
5 dl vispgrädde
2 äggulor
2 dl florsocker
rivet skal av 1 citron
1 dl koncentrerad flädersaft
Garnering:
färska bär, t ex hallon
chokladrullar
citronmeliss
Sätt ugnen på 175°.
Riv mandelmassan och rör ned ägg och äggvitor. Bred ut smeten i en smord och bröad form med löstagbar kant, ca 22 cm i diameter. Grädda kakan i nedre delen av ugnen ca 20 minuter. Låt kakan kallna. Ta ut kakan ur formen. Diska formen, klä den med plastfolie och lägg tillbaka kakbottnen.
Fyllning:
Vispa grädden tjock. Vispa äggulor och florsocker pösigt, tillsätt citronskal och flädersaft. Vänd ned grädden och bred ut den över kakan i formen. Täck med plastfolie och frys minst 4 timmar.
Låt stå framme 10 - 15 minuter före servering. Ta upp kakan ur formen och ta bort plasten. Garnera med bär, choklad och citronmeliss.
Tips:
Skär upp tårtan med varm kniv.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar