VIT CHOKLADMOUSSE MED HALLONSPEGEL
Fixa en festlig dessert i helgen - vit chokladmousse med hallonspegel är oemotståndligt! Perfekt att förbereda i förväg.
8 portioner
4 dl vispgrädde
200 g vit choklad
2 ägg
Hallonspegel:
2 gelatinblad
2 dl outspädd hallonsaft
Garnering:
8 hallon
citronmeliss eller myntablad
Vispa grädden. Hacka och smält chokladen på svag värme över vattenbad. Ta bort chokladen från värmen så fort den smält.
Vispa upp äggen och tillsätt den smälta, varma chokladen under kraftig vispning. Vänd ned grädden. Häll upp moussen i koppar och ställ den kallt några timmar.
Hallonspegel:
Lägg gelatinbladen i kallt vatten 5 minuter. Krama ur dem och smält dem på svag värme i saften. Låt gelatinblandningen stå tills den börjar bli litet simmig och trögflytande. Häll eller skeda den sedan över moussen i glasen. Lägg dit hallonet och ställ kallt ytterligare några timmar.
Garnera med citronmeliss eller myntablad.
Tips:
Denna dessert kan lika gärna göras med jordgubbssaft och jordgubbar.
Fixa en festlig dessert i helgen - vit chokladmousse med hallonspegel är oemotståndligt! Perfekt att förbereda i förväg.
8 portioner
4 dl vispgrädde
200 g vit choklad
2 ägg
Hallonspegel:
2 gelatinblad
2 dl outspädd hallonsaft
Garnering:
8 hallon
citronmeliss eller myntablad
Vispa grädden. Hacka och smält chokladen på svag värme över vattenbad. Ta bort chokladen från värmen så fort den smält.
Vispa upp äggen och tillsätt den smälta, varma chokladen under kraftig vispning. Vänd ned grädden. Häll upp moussen i koppar och ställ den kallt några timmar.
Hallonspegel:
Lägg gelatinbladen i kallt vatten 5 minuter. Krama ur dem och smält dem på svag värme i saften. Låt gelatinblandningen stå tills den börjar bli litet simmig och trögflytande. Häll eller skeda den sedan över moussen i glasen. Lägg dit hallonet och ställ kallt ytterligare några timmar.
Garnera med citronmeliss eller myntablad.
Tips:
Denna dessert kan lika gärna göras med jordgubbssaft och jordgubbar.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar