FRASIG MANDELTORSK MED ÖRTSÅS
Torsk i portionsbit är perfekt när man lagar till sig själv. Resten av bitarna kan ligga i frysen till nästa gång du blir sugen på fisk.
1 portion
1 portionsbit torskrygg
salt, peppar
2 msk vetemjöl
1 ägg
1 msk mandelmjöl eller mald mandel
1 msk ströbröd, gärna panko
½ msk olja till stekning
½ msk smör till stekning
Örtsås:
1 msk majonnäs
1 msk crème fraîche
1 msk hackad persilja
1 msk hackad dill
½ msk hackad gräslök
Servering:
150 - 200 g delikatesspotatis
50 g gröna bönor
½ citron
½ msk hackad gräslök
Salta torsken och låt den vila en stund. Peppra. Doppa fisken i först mjöl, sedan i lättvispat ägg och därefter i blandat mandelmjöl och ströbröd. Stek fisken i olja och smör 6 - 7 minuter till innertemperatur 50 - 55°.
Örtsås:
Rör ihop majonnäs, crème fraîche och örter.
Servering:
Koka potatisen ca 20 minuter och lägg i bönorna när 2 - 3 minuter återstår av koktiden.
Servera fisk, potatis och bönor med örtsås och citronklyftor. Strö gräslök över.
Torsk i portionsbit är perfekt när man lagar till sig själv. Resten av bitarna kan ligga i frysen till nästa gång du blir sugen på fisk.
1 portion
1 portionsbit torskrygg
salt, peppar
2 msk vetemjöl
1 ägg
1 msk mandelmjöl eller mald mandel
1 msk ströbröd, gärna panko
½ msk olja till stekning
½ msk smör till stekning
Örtsås:
1 msk majonnäs
1 msk crème fraîche
1 msk hackad persilja
1 msk hackad dill
½ msk hackad gräslök
Servering:
150 - 200 g delikatesspotatis
50 g gröna bönor
½ citron
½ msk hackad gräslök
Salta torsken och låt den vila en stund. Peppra. Doppa fisken i först mjöl, sedan i lättvispat ägg och därefter i blandat mandelmjöl och ströbröd. Stek fisken i olja och smör 6 - 7 minuter till innertemperatur 50 - 55°.
Örtsås:
Rör ihop majonnäs, crème fraîche och örter.
Servering:
Koka potatisen ca 20 minuter och lägg i bönorna när 2 - 3 minuter återstår av koktiden.
Servera fisk, potatis och bönor med örtsås och citronklyftor. Strö gräslök över.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar