fredag 11 maj 2018

Jordgubb Special

JORDGUBB SPECIAL

4 portioner

1 l mogna jordgubbar
socker

Citronkräm:
2 äggulor
2 msk florsocker
1 - 2 msk citronsaft
2½ dl vispgrädde


Skölj och rensa jordgubbarna men spara de fyra vackraste bären till garnering. Lämna kvar stjälkarna på dessa.

Strö litet socker över bären. Vispa inte ihop krämen förrän strax innan den ska serveras. Rör då äggulor och socker till en pösig toddy och smaksätt den med citronsaft. Vispa grädden och vänd försiktigt ned den i toddyn med hjälp av en gummiskrapa.

Fördela det mesta av citronkrämen i fyra portionsskålar och lägg försiktigt jordgubbarna ovanpå. Garnera med en klick kräm samt ett vackert bär och servera desserten genast.

VARIATION:
Senare på säsongen kan desserten göras på färska hallon, urkärnade körsbär, flådda och i mindre bitar skurna persikor eller aprikoser.

1 l jordgubbar
socker
10 små mandelbiskvier 
2 dl vispgrädde
2 msk apelsinsaft
1 msk florsocker
1 tsk rivet apelsinskal


Skölj och rensa jordgubbarna och lägg undan 4 stycken till garnering. Strö litet socker över bären.

Krossa biskvierna, lägg dem i skålarna och fördela bären däröver. Vispa sedan grädden och smaka av den med apelsinsaften, sockret och det rivna apelsinskalet. Slå över apelsingrädden och garnera till sist med hela bär. Servera desserten med detsamma.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar