fredag 11 maj 2018

Risotto

RISOTTO

4 portioner

2 dl finhackad lök
2 vitlöksklyftor
3 msk olja, helst olivolja
400 - 500 g nötfärs
3 dl långkornigt ris
1 - 2 tsk paprikapulver
1 tsk basilika
1 nypa cayennepeppar
7 - 8 dl buljong
1 pkt fryst majs, ev blandat med
paprikatärningar
1 pkt frysta ärter
1 burk hela konserverade tomater
salt, svartpeppar

Garnering:
1 färsk paprika
finklippt persilja


Fräs löken och de krossade vitlöksklyftorna i olja tills allt fått svag färg och är mjukt utan att vara bränt. Rör ned färsen och bryn den lätt tills den smular sig. Tillsätt riset och kryddorna, blanda väl och slå över vätskan från tomaterna samt till sist buljongen. Täck med lock och låt risotton småsjuda 20 - 30 minuter och späd med mer buljong om det ser torrt ut. Blanda med majs, ärter och delade tomater och låt rätten långsamt koka utan lock ytterligare 10 minuter. Krydda med salt och grovmalen peppar.

Bjud risotton direkt ur sin gryta. Garnera med tunt skurna paprikaringar och ev persilja.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar