torsdag 10 maj 2018

Spenatsallad med kycklinglever och bacon

SPENATSALLAD MED KYCKLINGLEVER
OCH BACON

4 personer

30 - 40 blad färsk spenat
300 g bacon
400 g kycklinglever
1 kvist färsk timjan
eller ½ tsk torkad
6 skivor ljust bröd
blasten från 1 färsk vitlök
eller 2 vitlöksklyftor
50 små svarta oliver med kärnor (200 g)
1 - 2 lökar, helst färska
6 tomater
1 citron
½ msk fransk senap
1½ dl olivolja
salt, peppar


Gör i ordning spenaten och lägg den i en skål. Skär baconet i små tärningar och stek dem. I baconfettet steks sedan kycklinglevern som kryddats med salt, peppar och timjan. Levern ska steka ca 4 - 5 minuter. Den ska vara rosastekt. Ta bort kanterna på brödet och skär det sedan i små tärningar. Stek dem gyllenbruna i baconfettet efter levern. När bacon, lever och brödtärningar har svalnat litet strös de över spenaten. De får inte vara för varma, då kan spenaten sjunka ihop.

Gör en dressing på pressad citron som vispas ihop med senapen och sedan olivoljan. Smaksätt dressingen med vitlök, salt och peppar och servera den separat.

Det smakar bra med nybakat bröd till. Om ni bakar själva kan ni prova att krydda brödet med pressad vitlök.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar