SPÄTTA PÅ SPENATBÄDD
Spenat, purjolök och spätta - så gott att gratinera med en härlig senapssås och ost.
1 person
75 - 100 g fryst, tinad bladspenat
½ liten strimlad purjolök
smör till formen
salt, vitpeppar
1 tsk potatismjöl
200 g spättafilé
1 dl vispgrädde
1 msk dijonsenap
½ dl riven lagrad ost
Servering:
1 portion ris
1 - 2 citronklyftor
2 cocktailtomater
Garnering:
dill
Sätt ugnen på 225°.
Lägg spenat och purjolök i en smord ugnsform. Strö över salt, peppar och potatismjöl. Vik ihop spättafiléerna och lägg dem på purjolöks- och spenatbädden.
Blanda grädde och senap. Smaka av med salt. Häll blandningen över fisken och strö över osten. Tillaga i ugn ca 20 minuter. Tillaga riset enligt anvisning på förpackningen.
Servera fisk och ris med citronklyftor och tomater. Garnera med dill.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar