KÖTTPUDDING
4 portioner
2 dl finhackad lök
40 g smör
400 - 500 nöt- eller fläskfärs
salt, peppar
3/4 dl råris (= 1 dl okokt)
100 g råa champinjoner
1 grön paprika
2 msk skorpmjöl
3 hela ägg
1 dl gräddmjölk
ev ½ msk soya
4 lagerblad
Fräs den hackade löken i smöret tills den fått lätt färg. Bryn färsen tillsammans med löken och fräs allt under omrörning tills färsen smular sig. Smaksätt med kryddor, ev kan även 1 tsk söndersmulad mejram användas som god extrakrydda. Ta pannan från värmen, sätt till det tidigare kokta riset, den grovt hackade svampen och den likaså hackade paprikan samt skorpmjölet. Blanda väl och häll i en välsmord, ugnseldfast form med höga kanter.
Vispa samman ägg, gräddmjölk och soya och slå blandningen över färsen. Fördela vätskan i hela formen. Hjälp till genom att här och var göra smala, djupa hål i färsen med en gaffel så att blandningen kan rinna ned. Tryck fast lagerbladen på ytan.
Grädda puddingen ca 40 minuter i 180° ugn eller tills äggstanningen nätt och jämnt stelnat. Bjud puddingen med en god sallad och sprödvärmd baguette.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar