onsdag 9 maj 2018

Champinjontoast med djävulssås

CHAMPINJONTOAST MED DJÄVULSSÅS

4 portioner

200 g färska champinjoner
smör
salt, vitpeppar
4 skivor formfranska
1 dl tjock grädde
1 - 2 stänk tabasco
eller 1 knivsudd cayennepeppar
2 tsk chilisås
½ tsk milt chilipulver eller 1 tsk HP-sås
1 tsk pressad citronsaft
1 tsk senap, helst fransk
en aning muskot


Putsa champinjonerna, bryt loss stjälkarna och sjud allt i smör på svag värme tills de är mjuka och har fått litet färg. Smaka av med salt och peppar innan svampen späds med grädden. Låt svampen småputtra utan lock och tillsätt efter hand kryddorna och de olika smakämnena.

Lägg de smörbredda brödskivorna, med kanterna kvar, i smord långpanna. Ställ in dem i 225° ugn på andra falsen tills bröden är frasiga och har fått färg, 5 - 10 minuter. Ta ut dem, fördela stuvningen över och servera omedelbart portionsvis på förvärmda tallrikar.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar