KANTARELLSMÖRGÅS
4 smörgåsar
4 skivor bröd
1 l kantareller
50 g smör
½ citron
1 vitlöksklyfta
1 knippa persilja
salt och peppar
Låt en stor klick smör smälta i stekpannan. Stek först brödskivorna i smöret. Lägg dem på tallrikar. Stek därefter kantarellerna i smöret, som ska fräsa. Kantarellerna ska vara plockade i mindre bitar med händerna i stället för att skära dem med kniv. På det viset rinner inte saften från kantarellerna bort så lätt, eftersom man undviker att skada svampens struktur.
Krydda med salt och peppar, en aning pressad citron och en aning riven vitlök. Lägg kantarellerna på brödskivorna och strö över fint hackad persilja. Om det blir för grova bitar man får i munnen tar persiljesmaken över. Servera ett glas gott vin till.
Den första smörgåsen slinker ned redan i köket under tillagningen, så gör några stycken. Detta går utmärkt att servera som förrätt. De kan göras ännu lyxigare med en klick rom över.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar