KALVSTEK MED SENAPSSÅS,
APELSIN OCH RÖDKÅL
APELSIN OCH RÖDKÅL
4 personer
800 g kalvstek
25 g smör
7 kryddnejlikor
2 msk fransk senap
2 apelsiner
20 - 24 smålökar
2 dl vispgrädde
1/4 vitkål eller rödkål (250 g)
1 citron
1 msk florsocker
salt och peppar
Skär apelsinerna i tunna skivor. Salta och peppra kalvsteken och bryn den sedan i smör. Bred senap på steken och sätt fast apelsinskivorna med hjälp av kryddnejlikorna. Lägg steken i en ugnssäker form. Bryn de små lökarna i samma panna och lägg dem sedan runt steken. Häll över grädden. Stek i ugnen i 180° ca 25 - 30 minuter. Ös steken med såsen under tillagningen. Låt steken vila minst 15 minuter innan den skärs upp.
Skär kålen i mycket fina strimlor och blanda dem med pressad citron, florsocker, salt och peppar så att de smakar gott. Servera steken i skivor med lökarna, såsen och kålen till. Kokt potatis är gott till kalvsteken.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar