BONDBÖNOR MED CITRON- OCH GRÄDDSÅS
De flesta av de stora citronodlingsområdena har sina egna specialrecept som innehåller citroner. Det här receptet kommer från Sydamerika. Om man använder torkade bondbönor ska de blötläggas i kallt vatten över natten. Slå sedan ut vattnet, häll på nytt vatten och låt bönorna sjuda i ca 1 timme eller tills de är mjuka.
4 portioner
2 burkar konserverade bondbönor à 200 g
saft av 1 citron
4 msk tjock grädde
rivet skal av 1 citron
2 msk hackad persilja
salt och peppar
Häll innehållet i burkarna i en kastrull tillsammans med citronsaften. Låt blandningen koka upp och sjud den i 5 minuter. Slå av så mycket vätska att det återstår 4 msk i kastrullen. Lägg bönorna på ett serveringsfat och håll dem varma.
Slå grädden i kastrullen med spadet från bönorna, rör i det rivna skalet och persiljan. Koka upp och låt sjuda 3 minuter tills såsen har kokat ihop till ungefär hälften. Krydda såsen och slå den över bönorna. Servera genast.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar