VILTFÄRSBIFFAR MED STOMP
2 personer
250 g vilt- eller nötfärs
½ dl matlagningsgrädde
2 tsk fransk senap
1 tsk torkad timjan
4 mortlade enbär
½ tsk salt
1 krm svartpeppar
1 msk smör till stekning
Stomp:
250 g rotselleri
150 g potatis av en mjölig sort
½ dl mjölk
1 msk smör
Sås:
1 dl vatten
½ dl matlagningsgrädde
1 msk messmör
2 krm timjan
1 msk Maizena mörk redning
Servering:
150 g blomkål eller fioretto
(blomkål på stjälk)
Koka selleri och potatis i saltat vatten. Häll av vattnet och mixa slätt med mjölk och smör. Salta och peppra. Blanda ingredienserna till färsbiffarna. Forma 6 små biffar och stek på medelvärme i smör i stekpanna tills de är genomstekta. Häll vattnet i pannan och vispa runt. Tillsätt grädde, messmör och timjan. Smaka av med salt och peppar och red ev med Maizena.
Servera biffarna med sås, stomp och kokt blomkål.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar