TOSCAGRATINERAD FRUKT
Den klassiska toscaröran är minst lika god när den får toppa frisk, färsk frukt som ovanpå en tårta.
4 portioner
2 äpplen, gärna litet syrliga
2 sharonfrukter
75 g smör
75 g flagad sötmandel
1 1/4 dl socker
1½ msk vetemjöl
3 msk mjölk
Servera med:
vaniljglass, sorbet eller vispad grädde
Sätt ugnen på 225°.
Skala, kärna ur och tärna äpplena. Skölj och tärna sharonfrukterna. Fördela frukten i 4 ugnsfasta portionsformar eller lägg den i en större form.
Smält smöret i en kastrull. Tillsätt mandel, socker, mjöl och mjölk. Koka upp under omrörning, fördela sedan smeten över frukten. Grädda mitt i ugnen tills de fått vacker färg, 7 - 10 minuter. Servera med glass, sorbet eller grädde.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar