CHOKLADTRYFFELTERRINE MED
APELSINMARINERADE JORDGUBBAR
APELSINMARINERADE JORDGUBBAR
Terrinen ska stå i frysen minst 1 dygn. Börja dagen före! Satsen chokladterrine är generös eftersom det är svårt att få den bra med mindre volymer. Den räcker till njutning flera dagar och kan förstås också sparas i frysen några veckor.
4 portioner
Chokladtryffelterrine:
200 g mörk choklad, 60 - 70% kakaohalt
200 g mjölkchoklad
2 dl vispgrädde
2 ägg
30 g rumsvarmt smör
Apelsinmarinerade jordgubbar:
250 g färska jordgubbar
pressad saft av 1 apelsin
litet rivet apelsinskal
Sätt ugnen på 125°.
Chokladterrin:
Hacka chokladen. Koka upp grädden och häll den över chokladen. Rör tills den smält. Blanda i ägg och smör och häll smeten i en avlång 1-litersform, invändigt klädd med bakpapper. Grädda mitt i ugnen ca 20 minuter. Låt terrinen kallna och ställ den sedan i frysen minst 1 dygn.
Apelsinmarinerade jordgubbar:
Skölj och snoppa jordgubbarna. Dela dem i bitar och låt dem dra i apelsinsaften någon timme i rumstemperatur.
Servering:
Ställ terrinen i kylen ca 45 minuter före servering och ta fram den i rumstemperatur en kvart före. Skär den i bitar och lägg upp på assietter. Fördela jordgubbarna och dekorera med rivet apelsinskal, citronmeliss och ev en liten klick vispad grädde.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar