lördag 23 december 2017

Porterbräserad fläskkarré

PORTERBRÄSERAD FLÄSKKARRÉ

Rustik och mustig vintervärmare. Det blir riktigt härlig smak både av porter och svart vinbärssaft.

2 personer

1 gul lök
1 morot
250 g fläskkarré i skivor
½ msk smör eller margarin
salt, nymald svartpeppar
1 dl porter eller mörkt öl
1 dl vatten
½ dl koncentrerad svart vinbärssaft
½ köttbuljongtärning
½ tsk kinesisk soya
½ tsk timjan
ev majsstärkelse till redning

Tillbehör:
300 g kokt potatis
150 g lättkokta haricots verts


Skala och klyfta löken. Skär moroten i tjocka slantar. Bryn fläskkarrén i matfett i en stekpanna som har ett tillhörande lock, krydda med salt och peppar. Tillsätt lök och morot mot slutet och låt steka med en stund. Häll på öl, vatten och saft. Tillsätt buljongtärning och soya och strö över timjan.

Sjud under lock ca 25 minuter. Red ev av med majsstärkelse utrörd i litet vatten. Servera köttet direkt ur pannan med potatis och haricots verts till.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar