lördag 23 december 2017

Mangofromage med marängsmul

MANGOFROMAGE MED MARÄNGSMUL

Dessert som du kan göra i förväg. Den ska stå 2 timmar i kylen före servering.

4 personer

300 g fryst tärnad mango, tinad
saft av 1 lime
2 gelatinblad
2 äggulor
½ dl socker
2 dl vispgrädde

Garnering:
4 maränger
2 passionsfrukter

Servering:
ev vispad grädde


Mixa mango och limesaft slätt med hjälp av mixerstav eller i matberedare. Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten minst 10 minuter. 

Vispa äggulor och socker pösigt. Vispa grädden i en separat bunke. Värm upp den mixade mangon lätt i en kastrull. Ta upp gelatinbladen och krama ur all vätska. Lägg ned bladen i kastrullen och lös upp dem på svag värme. Rör hela tiden. Ta av från plattan och vänd ned mangoblandningen i ägg- och sockerblandningen. Tillsätt grädden. Fördela smeten i serveringsglas och låt stå svalt ca 2 timmar.

Vid servering:
Garnera med smulade maränger och passionsfruktkärnor. Toppa gärna med litet vispad grädde eller servera det till.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar