MANGOFROMAGE MED MARÄNGSMUL
Dessert som du kan göra i förväg. Den ska stå 2 timmar i kylen före servering.
4 personer
300 g fryst tärnad mango, tinad
saft av 1 lime
2 gelatinblad
2 äggulor
½ dl socker
2 dl vispgrädde
Garnering:
4 maränger
2 passionsfrukter
Servering:
ev vispad grädde
Mixa mango och limesaft slätt med hjälp av mixerstav eller i matberedare. Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten minst 10 minuter.
Vispa äggulor och socker pösigt. Vispa grädden i en separat bunke. Värm upp den mixade mangon lätt i en kastrull. Ta upp gelatinbladen och krama ur all vätska. Lägg ned bladen i kastrullen och lös upp dem på svag värme. Rör hela tiden. Ta av från plattan och vänd ned mangoblandningen i ägg- och sockerblandningen. Tillsätt grädden. Fördela smeten i serveringsglas och låt stå svalt ca 2 timmar.
Vid servering:
Garnera med smulade maränger och passionsfruktkärnor. Toppa gärna med litet vispad grädde eller servera det till.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar