KÅLGRATÄNG MED JULSKINKA
4 personer
300 g julskinka
400 g brysselkål eller rödkål
3 dl vispgrädde
3 ägg
3 dl riven ost
salt, peppar
Servering:
1 pkt bacon, 140 g
2 dl rårörda lingon
Sätt ugnen på 225°.
Skär skinkan i tärningar. Förväll brysselkålen 10 minuter i lättsaltat vatten. Dela brysselkålen på hälften och bryn den lätt i en stekpanna. Använder du rödkål, så strimla den och stek den litet glansig i en stekpanna. Blanda julskinka och kål i en gratängform, ca 25 x 30 cm.
Vispa ihop grädde, ägg och ost. Krydda med salt och peppar. Häll det i formen och tillaga gratängen i ugnen ca 25 minuter.
Strimla baconet och stek det knaprigt i en stekpanna. Strö bacon och lingon över gratängen vid servering.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar