lördag 23 december 2017

Krämig pastagratäng

KRÄMIG PASTAGRATÄNG

4 personer

400 g pasta
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
2 msk smör eller margarin
500 g färs av valfri sort
½ röd chili
3 msk tomatpuré
3 msk finhackad persilja
½ dl vatten
salt, svartpeppar
10 körsbärstomater
2½ dl Kelda ostsås
1½ dl riven lagrad ost

Garnering:
färsk basilika

Servering:
parmesanost
ev bröd och/eller sallad


Sätt ugnen på 225°.

Koka pastan al dente. Häll av vattnet och spola pastan i kallt vatten. Låt den rinna av.

Skala och finhacka lök och vitlök och fräs det blankt i en gryta med matfett utan att det tar färg. Tillsätt färsen och fräs den smidig. Kärna ur och finhacka chilin. Tillsätt chili, tomatpuré, persilja och vatten till grytan och smaka av med salt och peppar. 

Varva pasta, köttfärssås och halverade tomater i en smord ugnsform. Häll över ostsåsen och strö över ost. Gratinera mitt i ugnen ca 15 minuter.

Garnera med basilika och servera med riven parmesanost, bröd och sallad.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar