HELSTEKT KOTLETTRAD MED ROSMARIN
6 - 8 portioner
6 vitlöksklyftor
1 hel kotlettrad med ben, ca 2 kg
10 strimlade torkade aprikoser
ett par kvistar färsk rosmarin
3 msk olivolja
rivet skal av 1 citron
salt, svartpeppar
2 dl vitt vin
2 äpplen
Garnering:
rosmarin
äppelklyftor
Servering:
rostad potatis och rotfrukter
Sätt ugnen på 175°.
Skala vitlöksklyftorna. Skåra kotlettraden genom att skära små snitt på stekens ovansida och skär ett längsgående snitt utmed benet. Fyll skårorna med vitlöksklyftor, strimlade aprikoser och små kvistar rosmarin. Blanda olja, citronskal, salt och peppar och gnid in köttet med blandningen. Lägg köttet i en ugnsform och häll över vin. Kärna ur och klyfta äpplena och lägg runt om köttet. Tillaga mitt i ugnen tills innertemperaturen är ca 75°. Det tar ca 90 minuter.
Ta ut och skiva köttet. Garnera med rosmarin och äppelklyftor och servera med rostad potatis och rotfrukter.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar