söndag 17 september 2017

Nötfärsgryta med rostade tomater

NÖTFÄRSGRYTA MED ROSTADE TOMATER

4 personer

200 g kvisttomater
1 gul lök
1 röd chili
2 + 2 msk smör eller margarin
500 g nötfärs
1 burk krossade tomater à 400 g
400 g kidneybönor
1½ dl majskorn
250 g fryst tärnad mango
1 dl vatten
2 dl crème fraîche, paprika & chili

Garnering:
bladpersilja

Servering:
kokt ris
bröd


Sätt ugnen på 225 grader.

Lägg tomaterna på en plåt med bakplåtspapper och rosta dem strax under grillelementet, 12 - 15 minuter. 

Skala och finhacka löken. Kärna ur och finhacka chilin. Fräs lök och chili blankt i en stekpanna i matfett utan att det tar färg. Bryn färsen smulig i en gryta med matfett. Tillsätt lök, chili och krossade tomater låt koka ca 5 minuter. Skölj bönorna och låt bönor, majs och tinad mango rinna av. Tillsätt detta till grytan.

Rör ned vatten och crème fraîche och låt koka 2 - 3 minuter. Garnera med rostade kvisttomater och bladpersilja. Servera med kokt ris och/eller bröd.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar