FINA LINSGRYTAN MED STING
Om chilin gör att det brinner i munnen lindrar mjölk och yoghurt en aning - vatten ökar hettan.
4 personer
1 röd chili (kan uteslutas)
1 gul lök
3 vitlöksklyftor
2 plommontomater
2 msk olivolja
2 dl röda linser
80 g färsk spenat
2 krm gurkmeja
2 dl kokosmjölk
5 dl grönsaksbuljong
1 dl jasminris
salt, peppar
Garnering:
chili och koriander
Dela chilin på längden och skrapa ur kärnhuset. Skär chili, lök och vitlök i tunna skivor. Dela tomaterna i klyftor och skär bort skalet med en vass kniv. Hetta upp oljan i en kastrull och fräs alla grönsakerna litet lätt. Tillsätt resten av ingredienserna och låt grytan småputtra ca 15 minuter. Smaka av med salt och peppar.
Garnera gärna med tunt skuren chili och koriander.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar