FLÄSKYTTERFILÉ MED KANTARELLSÅS
2 personer
300 g fläskytterfilé
½ msk smör eller margarin till stekning
salt, svartpeppar
Kantarellsås:
150 g kantareller
½ msk smör eller margarin
½ msk vetemjöl
1 dl vatten
1 dl matlagningsgrädde
1 krm kinesisk soya
svartpeppar
ev ½ msk sherry
Ugnsbakad potatis:
1 bakpotatis, ca 350 g
1 msk smält smör eller margarin
½ vitlöksklyfta
1 msk hackad persilja
1 krm flingsalt
Sätt ugnen på 225 grader.
Dela potatisen. Blanda matfett, finriven vitlök, hälften av persiljan och salt. Pensla lite på potatisen och stek i ugnsform ca 15 minuter.
Bryn köttet, salta och peppra. Lägg köttet bredvid potatisen och stek i 200 grader ca 20 minuter till en innertemp på 70 grader. Ta ut köttet, pensla potatisen och öka till 225 grader. Låt köttet vila medan potatisen blir klar.
Kantarellsås:
Fräs svampen. Tillsätt matfett och stek litet till. Strö över mjöl, tillsätt vatten och grädde och låt puttra 3 - 5 minuter. Smaka av med soya, peppar och sherry.
Servera köttet med sås, potatis och sallad och strö över persilja.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar