söndag 17 september 2017

Fläskytterfilé med kantarellsås

FLÄSKYTTERFILÉ MED KANTARELLSÅS

2 personer

300 g fläskytterfilé
½ msk smör eller margarin till stekning
salt, svartpeppar

Kantarellsås:
150 g kantareller
½ msk smör eller margarin
½ msk vetemjöl
1 dl vatten
1 dl matlagningsgrädde
1 krm kinesisk soya
svartpeppar
ev ½ msk sherry

Ugnsbakad potatis:
1 bakpotatis, ca 350 g
1 msk smält smör eller margarin
½ vitlöksklyfta
1 msk hackad persilja
1 krm flingsalt


Sätt ugnen på 225 grader.

Dela potatisen. Blanda matfett, finriven vitlök, hälften av persiljan och salt. Pensla lite på potatisen och stek i ugnsform ca 15 minuter.

Bryn köttet, salta och peppra. Lägg köttet bredvid potatisen och stek i 200 grader ca 20 minuter till en innertemp på 70 grader. Ta ut köttet, pensla potatisen och öka till 225 grader. Låt köttet vila medan potatisen blir klar.

Kantarellsås:
Fräs svampen. Tillsätt matfett och stek litet till. Strö över mjöl, tillsätt vatten och grädde och låt puttra 3 - 5 minuter. Smaka av med soya, peppar och sherry.

Servera köttet med sås, potatis och sallad och strö över persilja.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar