söndag 7 maj 2017

Försommarkyckling med krämigt täcke

FÖRSOMMARKYCKLING MED KRÄMIGT TÄCKE

4 portioner

600 g kycklingfilé
smör eller margarin till stekning
salt, peppar
140 g tärnat bacon
2 vitlöksklyftor
1 - 2 rostade röda paprikor på burk
2 dl valfri smaksatt crème fraîche
1 - 2 dl riven ost
sallad


Dela filéerna på längden och bryn dem runt om i matfett. Krydda väl med salt och peppar. Lägg kycklingen i en ugnssäker form.

Stek bacontärningarna i sitt eget fett och tillsätt fint riven vitlök och grovt strimlad paprika. Rör ihop crème fraîche med riven ost och baconröra. Smaka av med kryddor och häll detta över filéerna.

Gratinera i 225° ca 20 minuter eller tills kycklingen är genomstekt. Skär ett snitt, om köttsaften är klar är den färdigstekt. Servera med en sallad och valfritt tillbehör som t ex ris eller klyftpotatis.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar