VINSKUM MED VINBÄRSKLASAR
Svalt läskande känns denna lilla dessert, trots god sötma.
4 personer
2 dl vitt vin, sött
4 äggulor
1 dl socker
½ tsk rivet citronskal
1 tsk maizena
några klasar vinbär
Blanda vin, äggulor, socker, citronskal och maizena i en kastrull. Låt sjuda under ständig omrörning, så att krämen tjocknar. Låt svalna litet under fortsatt vispning.
Häll upp i portionsglas och dekorera med vinbär.
Svalt läskande känns denna lilla dessert, trots god sötma.
4 personer
2 dl vitt vin, sött
4 äggulor
1 dl socker
½ tsk rivet citronskal
1 tsk maizena
några klasar vinbär
Blanda vin, äggulor, socker, citronskal och maizena i en kastrull. Låt sjuda under ständig omrörning, så att krämen tjocknar. Låt svalna litet under fortsatt vispning.
Häll upp i portionsglas och dekorera med vinbär.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar