TOMATSOPPA MED SOLSMAK
Sommartid ska man verkligen försöka njuta av de solmogna tomaterna. På torget kan man ofta köpa billiga tomater, litet osorterade i storlek och utmärkta till soppa.
4 personer
1 msk smör eller margarin
1 stor gul lök
1 vitlöksklyfta
½ kg tomater
4 medelstora potatisar
2 msk finhackad gräslök
1 lagerblad
2 krm timjan
skal av 1/4 citron
1 l vatten
1 grönsaksbuljongtärning
½ tsk salt
1 krm svartpeppar
Tillbehör:
1 dl gräddfil
½ dl finhackad persilja
Smält matfettet, hacka löken och låt den fräsa utan att ta färg. Tillsätt också den pressade vitlöksklyftan. Skär tomaterna i klyftor eller skivor och skrubba och skiva potatisen. Blanda i tomater, potatis, gräslök, lagerblad, timjan och citronskal i lökgrytan. Slå på vattnet och lägg i buljongtärning, salt och peppar. Låt koka upp och sedan småsjuda 20 minuter.
Kör soppan i mixer eller matberedare. Slå den tillbaka i grytan och ge den ett uppkok innan den serveras med en klick gräddfil och hackad persilja.
Sommartid ska man verkligen försöka njuta av de solmogna tomaterna. På torget kan man ofta köpa billiga tomater, litet osorterade i storlek och utmärkta till soppa.
4 personer
1 msk smör eller margarin
1 stor gul lök
1 vitlöksklyfta
½ kg tomater
4 medelstora potatisar
2 msk finhackad gräslök
1 lagerblad
2 krm timjan
skal av 1/4 citron
1 l vatten
1 grönsaksbuljongtärning
½ tsk salt
1 krm svartpeppar
Tillbehör:
1 dl gräddfil
½ dl finhackad persilja
Smält matfettet, hacka löken och låt den fräsa utan att ta färg. Tillsätt också den pressade vitlöksklyftan. Skär tomaterna i klyftor eller skivor och skrubba och skiva potatisen. Blanda i tomater, potatis, gräslök, lagerblad, timjan och citronskal i lökgrytan. Slå på vattnet och lägg i buljongtärning, salt och peppar. Låt koka upp och sedan småsjuda 20 minuter.
Kör soppan i mixer eller matberedare. Slå den tillbaka i grytan och ge den ett uppkok innan den serveras med en klick gräddfil och hackad persilja.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar