TORSK UNDER ROSA TÄCKE
En god fiskrätt av ingredienser som ofta finns hemma, perfekt om man får oväntade gäster.
4 - 5 personer
Ca 600 g torsk eller kolja, färsk eller fryst
1 fiskbuljongtärning + 2 dl vatten
1 liten röd paprika
1 liten purjolök
1 msk vetemjöl
½ dl majonnäs
½ dl chilisås
½ dl crème fraîche
½ - 1 krm salt
några varv på pepparkvarnen
2 dl riven ost
Sätt ugnen på 225°.
Skär fiskblocket i skivor och koka dem i fiskbuljongen 6 - 8 minuter. Spara 2 dl av buljongen till sås.
Strimla grönsakerna och lägg dem i en smord, ugnsfast form. Lägg fiskskivorna på grönsaksbädden. Vispa ned mjölet i 2 dl av fiskbuljongen och låt sjuda 5 minuter under omrörning. Tillsätt majonnäs, chilisås och crème fraîche. Smaka av med salt och peppar.
Häll såsen över fisken, strö över osten och gratinera tills den fått fin färg, ca 15 minuter.
En god fiskrätt av ingredienser som ofta finns hemma, perfekt om man får oväntade gäster.
4 - 5 personer
Ca 600 g torsk eller kolja, färsk eller fryst
1 fiskbuljongtärning + 2 dl vatten
1 liten röd paprika
1 liten purjolök
1 msk vetemjöl
½ dl majonnäs
½ dl chilisås
½ dl crème fraîche
½ - 1 krm salt
några varv på pepparkvarnen
2 dl riven ost
Sätt ugnen på 225°.
Skär fiskblocket i skivor och koka dem i fiskbuljongen 6 - 8 minuter. Spara 2 dl av buljongen till sås.
Strimla grönsakerna och lägg dem i en smord, ugnsfast form. Lägg fiskskivorna på grönsaksbädden. Vispa ned mjölet i 2 dl av fiskbuljongen och låt sjuda 5 minuter under omrörning. Tillsätt majonnäs, chilisås och crème fraîche. Smaka av med salt och peppar.
Häll såsen över fisken, strö över osten och gratinera tills den fått fin färg, ca 15 minuter.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar