POCHERAD NÖTFILÉ MED RÖDVINSSÅS
4 personer
600 g nötfilé av mittbiten
1 l god, kraftig buljong
3 - 4 olika sorters grönsaker, t ex
haricots verts, morötter, smålökar
och/eller purjolök
Rödvinssås:
1 msk finhackad lök
1 krossad vitlöksklyfta
1 tsk paprikapulver
1 msk tomatpuré
1 dl rött vin
3 dl buljong
1½ msk vetemjöl
1½ msk smör eller margarin
Bind om köttet med bomullssnöre.
Ansa grönsakerna och skär morötterna i bitar. Koka upp buljongen, lägg i filén och låt den sjuda 10 minuter om den ska vara röd inuti. För rosa kött får den sjuda 15 minuter. Låt den sedan dra i buljongen bredvid spisen 10 minuter.
Koka under tiden grönsakerna i litet av buljongen.
Lägg lök, vitlök, paprikapulver och vin till såsen i en kastrull och koka ihop till hälften. Späd med buljong och tomatpuré och koka några minuter. Rör samman matfett och mjöl och klicka ned redningen i såsen. Vispa den slät.
Skär filén i vackra skivor som läggs på varma tallrikar och servera med grönsaker och sås.
4 personer
600 g nötfilé av mittbiten
1 l god, kraftig buljong
3 - 4 olika sorters grönsaker, t ex
haricots verts, morötter, smålökar
och/eller purjolök
Rödvinssås:
1 msk finhackad lök
1 krossad vitlöksklyfta
1 tsk paprikapulver
1 msk tomatpuré
1 dl rött vin
3 dl buljong
1½ msk vetemjöl
1½ msk smör eller margarin
Bind om köttet med bomullssnöre.
Ansa grönsakerna och skär morötterna i bitar. Koka upp buljongen, lägg i filén och låt den sjuda 10 minuter om den ska vara röd inuti. För rosa kött får den sjuda 15 minuter. Låt den sedan dra i buljongen bredvid spisen 10 minuter.
Koka under tiden grönsakerna i litet av buljongen.
Lägg lök, vitlök, paprikapulver och vin till såsen i en kastrull och koka ihop till hälften. Späd med buljong och tomatpuré och koka några minuter. Rör samman matfett och mjöl och klicka ned redningen i såsen. Vispa den slät.
Skär filén i vackra skivor som läggs på varma tallrikar och servera med grönsaker och sås.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar