SPANSK KASSLERSALLAD MED VITLÖKSDRESSING
Detta är en sallad som man lätt lagar till många. Kassler finns ju numera helt benfri och är bara att skära i stavar - även sommarskinka kan användas. Bönorna tas från frysen. Gurka, tomater och späd lök är lättskuret, oliver och salami strimlas och strös över hela härligheten. Gott är också att blanda den vanliga grönsalladen med litet mörkare grönt som färsk spenat - då blir kompositionen extra kraftfull.
5 personer
1 grönsalladshuvud
1 pkt frysta brytbönor, 225 g
½ gurka i stavar
4 - 5 tomater i skivor
2 - 3 späda lökar i skivor
250 g benfri kassler i stavar
50 g skivad salami
1 glas oliver, 99 g
Vitlöksdressing:
½ dl vinäger
1 pressad vitlöksklyfta
½ tsk salt
1/4 krm peppar
1 tsk italiensk salladskrydda
1 dl olja + 2 msk vatten
Börja med att klä ett rymligt fat med vackra, sköljda salladsblad. Strimla resten av salladshuvudet och lägg det i en skål. Blanda med de tinade eller otinade bönorna, burkstavar, skivade tomater, tunnskivad sommarlök, kassler i stavar och hälften av salamin, som strimlats.
Vispa ihop dressingen - oljan tillsätts droppvis och vattnet allra sist.
Före serveringen fuktas den blandade salladen litet sparsamt med dressing och hälls upp på det salladsinklädda fatet.
Detta är en sallad som man lätt lagar till många. Kassler finns ju numera helt benfri och är bara att skära i stavar - även sommarskinka kan användas. Bönorna tas från frysen. Gurka, tomater och späd lök är lättskuret, oliver och salami strimlas och strös över hela härligheten. Gott är också att blanda den vanliga grönsalladen med litet mörkare grönt som färsk spenat - då blir kompositionen extra kraftfull.
5 personer
1 grönsalladshuvud
1 pkt frysta brytbönor, 225 g
½ gurka i stavar
4 - 5 tomater i skivor
2 - 3 späda lökar i skivor
250 g benfri kassler i stavar
50 g skivad salami
1 glas oliver, 99 g
Vitlöksdressing:
½ dl vinäger
1 pressad vitlöksklyfta
½ tsk salt
1/4 krm peppar
1 tsk italiensk salladskrydda
1 dl olja + 2 msk vatten
Börja med att klä ett rymligt fat med vackra, sköljda salladsblad. Strimla resten av salladshuvudet och lägg det i en skål. Blanda med de tinade eller otinade bönorna, burkstavar, skivade tomater, tunnskivad sommarlök, kassler i stavar och hälften av salamin, som strimlats.
Vispa ihop dressingen - oljan tillsätts droppvis och vattnet allra sist.
Före serveringen fuktas den blandade salladen litet sparsamt med dressing och hälls upp på det salladsinklädda fatet.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar