KOKOSKYCKLING PÅ GRÖNSAKSBÄDD
Kokosmjölk kan man köpa i småburkar på 1,65 - 2,10 dl som är praktiska att ha hemma.
4 personer
4 kycklingfiléer, ca 500 g
4 - 6 späda morötter
2 purjolökar
2 vitlöksklyftor
1 liten burk kokosmjölk, ca 2 dl
1 msk koncentrerad kycklingfond
½ - 1 tsk sambal oelek
1 msk smält smör eller margarin
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
2 msk kokosflingor
Tillbehör:
mango chutney eller annan chutney
sallad
kokt ris
Sätt ugnen på 225°.
Skrapa och strimla morötterna. Skär purjolöken i strimlor och skala och hacka vitlöken. Lägg grönsakerna i en ugnssäker form. Blanda kokosmjölk, fond och sambal oelek och häll detta över grönsakerna.
Lägg på kycklingfiléerna. Pensla dem med matfett och strö över salt, peppar och kokos. Stek i mitten av ugnen ca 30 minuter.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar