OSTGRATINERAD FÄNKÅL
2 personer
2 fänkålsstånd
1½ msk vetemjöl
2½ dl mjölk
1 + 1 dl riven lagrad ost
Ansa, dela och koka fänkålen mjuk i saltat vatten. Lägg över den i en ugnsform. Vispa ut mjölet i mjölken och sjud 5 minuter under vispning. Rör ned 1 dl riven lagrad ost och krydda med salt och peppar. Häll såsen över fänkålen och strö över ännu 1 dl riven ost. Gratinera i 250 graders ugn 10 - 15 minuter och servera med bröd och sallad.
2 personer
2 fänkålsstånd
1½ msk vetemjöl
2½ dl mjölk
1 + 1 dl riven lagrad ost
Ansa, dela och koka fänkålen mjuk i saltat vatten. Lägg över den i en ugnsform. Vispa ut mjölet i mjölken och sjud 5 minuter under vispning. Rör ned 1 dl riven lagrad ost och krydda med salt och peppar. Häll såsen över fänkålen och strö över ännu 1 dl riven ost. Gratinera i 250 graders ugn 10 - 15 minuter och servera med bröd och sallad.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar