DAGENS RECEPT 15-09-08
KÖTTFÄRSSÅS I FORM MED PARMESANMOS
Vilken kombination - en god köttfärssås tillsammans med ett lyxigt gott mos!
4 personer
500 g nötfärs
olja till stekning
1 gul lök
1 ask minitomater
2 msk tomatpuré
5 dl kalvbuljong
20 kärnfria svarta oliver
1 dl hackad persilja
½ tsk rivet citronskal
salt, peppar
Parmesanmos:
500 g potatis av en mjölig sort
ca 2 dl gräddmjölk (hälften grädde,
hälften mjölk)
1 dl hackade färska örter, t ex
persilja, basilika
ca 2 dl riven parmesanost
salt, peppar
Hetta upp litet olja i en stekpanna och smula ned köttfärsen i den heta oljan. Stek tills färsen får fin färg. Hacka lök och tomater och blanda ned tillsammans med tomatpuré och buljong. Låt köttfärssåsen koka tills nästan all vätska är borta. Blanda i oliver, persilja och citronskal och smaka av med salt och peppar. Låt stå och småputtra.
Skala och skär potatisen i mindre bitar och koka den mjuk i lättsaltat vatten. Häll bort vattnet och mosa potatisen med en potatisstöt. Vispa ned gräddmjölken, litet i taget, till lagom konsistens. Blanda ned örter och parmesanost och smaka av med salt och peppar.
Lägg över köttfärssåsen i en ugnssäker form och klicka moset ovanpå. Baka i 225 graders ugn tills moset fått fin färg och servera det hela rykande varmt.
KÖTTFÄRSSÅS I FORM MED PARMESANMOS
Vilken kombination - en god köttfärssås tillsammans med ett lyxigt gott mos!
4 personer
500 g nötfärs
olja till stekning
1 gul lök
1 ask minitomater
2 msk tomatpuré
5 dl kalvbuljong
20 kärnfria svarta oliver
1 dl hackad persilja
½ tsk rivet citronskal
salt, peppar
Parmesanmos:
500 g potatis av en mjölig sort
ca 2 dl gräddmjölk (hälften grädde,
hälften mjölk)
1 dl hackade färska örter, t ex
persilja, basilika
ca 2 dl riven parmesanost
salt, peppar
Hetta upp litet olja i en stekpanna och smula ned köttfärsen i den heta oljan. Stek tills färsen får fin färg. Hacka lök och tomater och blanda ned tillsammans med tomatpuré och buljong. Låt köttfärssåsen koka tills nästan all vätska är borta. Blanda i oliver, persilja och citronskal och smaka av med salt och peppar. Låt stå och småputtra.
Skala och skär potatisen i mindre bitar och koka den mjuk i lättsaltat vatten. Häll bort vattnet och mosa potatisen med en potatisstöt. Vispa ned gräddmjölken, litet i taget, till lagom konsistens. Blanda ned örter och parmesanost och smaka av med salt och peppar.
Lägg över köttfärssåsen i en ugnssäker form och klicka moset ovanpå. Baka i 225 graders ugn tills moset fått fin färg och servera det hela rykande varmt.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar