DAGENS RECEPT 15-09-09
BÖNGRYTA MED KORV OCH SAFFRAN
Välj gärna lammkorv eller viltkorv, t ex hjort.
4 personer
4 korvar med hög kötthalt
3 vitlöksklyftor
1 gul lök
2 morötter
2 msk olivolja
100 g haricots verts
1 burk krossade tomater, ca 400 g
4 dl hönsbuljong
1 kuvert saffran, ½ g
1 burk vita bönor, ca 400 g
salt, peppar
färsk koriander
Skiva vitlöken och klyfta den gula löken. Skala och skiva morötterna. Hetta upp oljan i en kastrull och fräs lök, vitlök, morötter och haricots verts litet lätt. Tillsätt tomatkross, buljong och saffran och låt småputtra ca 10 minuter.
Låt bönorna rinna av och skölj dem i kallt vatten. Lägg dem i grytan och låt allt bli varmt. Krydda med salt och peppar. Skiva korven och stek den gyllenbrun i litet olja.
Lägg upp grytan i varma tallrikar och toppa med den stekta korven. Garnera med färsk koriander.
BÖNGRYTA MED KORV OCH SAFFRAN
Välj gärna lammkorv eller viltkorv, t ex hjort.
4 personer
4 korvar med hög kötthalt
3 vitlöksklyftor
1 gul lök
2 morötter
2 msk olivolja
100 g haricots verts
1 burk krossade tomater, ca 400 g
4 dl hönsbuljong
1 kuvert saffran, ½ g
1 burk vita bönor, ca 400 g
salt, peppar
färsk koriander
Skiva vitlöken och klyfta den gula löken. Skala och skiva morötterna. Hetta upp oljan i en kastrull och fräs lök, vitlök, morötter och haricots verts litet lätt. Tillsätt tomatkross, buljong och saffran och låt småputtra ca 10 minuter.
Låt bönorna rinna av och skölj dem i kallt vatten. Lägg dem i grytan och låt allt bli varmt. Krydda med salt och peppar. Skiva korven och stek den gyllenbrun i litet olja.
Lägg upp grytan i varma tallrikar och toppa med den stekta korven. Garnera med färsk koriander.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar