LÖVBIFF I FRANSK SENAPSSÅS
Festmat på ett kick.
2 portioner
2 skivor lövbiff
salt, peppar
1 msk fransk senap
50 g lagrad ost
20 g rucolasallad
2 msk smör eller margarin
Sås:
1 dl vatten
1 dl crème fraîche
½ msk koncentrerad oxfond
ca ½ msk maizena
2 tsk dijonsenap
salt
Salta och peppra på köttet och bred på senap. Skär osten i stavar och skölj rucolasalladen. Lägg ost och några rucolablad på ena halvan av lövbiffarna, vik över den andra halvan och fäst med tandpetare.
Stek lövbiffarna vackert bruna i matfettet ca 3 minuter på varje sida. Ta upp biffarna och håll dem varma under folie.
Sås:
Vispa ur stekpannan med vatten. Tillsätt crème fraîche och fond och vispa i såsredningen. Låt såsen koka samman några minuter och smaka av med senap och salt.
Servera lövbiffarna med klyftpotatis, rucolasallad och halverade cocktailtomater.
Festmat på ett kick.
2 portioner
2 skivor lövbiff
salt, peppar
1 msk fransk senap
50 g lagrad ost
20 g rucolasallad
2 msk smör eller margarin
Sås:
1 dl vatten
1 dl crème fraîche
½ msk koncentrerad oxfond
ca ½ msk maizena
2 tsk dijonsenap
salt
Salta och peppra på köttet och bred på senap. Skär osten i stavar och skölj rucolasalladen. Lägg ost och några rucolablad på ena halvan av lövbiffarna, vik över den andra halvan och fäst med tandpetare.
Stek lövbiffarna vackert bruna i matfettet ca 3 minuter på varje sida. Ta upp biffarna och håll dem varma under folie.
Sås:
Vispa ur stekpannan med vatten. Tillsätt crème fraîche och fond och vispa i såsredningen. Låt såsen koka samman några minuter och smaka av med senap och salt.
Servera lövbiffarna med klyftpotatis, rucolasallad och halverade cocktailtomater.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar