DAGENS RECEPT 15-09-17
HASSELNÖTS- OCH CHOKLADTRYFFEL
MED FLINGSALT
Ljuvliga munsbitar med choklad och hasselnötter!
16 - 20 st
20 hasselnötskärnor
2 dl grädde
150 g mjölkchoklad
½ dl kakao
2 msk Cointreau (kan uteslutas)
100 g mörk choklad
flingsalt
Rosta nötkärnorna i torr panna, lägg dem i en lätt fuktad kökshandduk och gnugga bort skalen. Värm upp grädden i en kastrull. Bryt mjölkchokladen i mindre bitar och lägg dem i grädden så att de smälter. Rör i kakao och tillsätt ev likör när allt har smält. Ta från värmen och låt svalna. Rör om då och då. Plasta in och låt kastrullen stå i kylen, gärna över natten men minst 4 timmar.
Klicka ut 16 - 20 små tryfflar med hjälp av en sked på en bricka. Tryck in en rostad hasselnöt i mitten på varje, rulla till bollar och låt stå i frysen minst 30 minuter.
Smält den mörka chokladen över varmt vattenbad. Strö flingsalt på en bricka och ta på dig ett par plasthandskar. Ta ut de iskalla tryfflarna ur frysen, lägg litet smält mörk choklad i handflatan och rulla tryffelbollen i den. Strö över litet av flingsaltet. Gör likadant med resten och servera tryfflarna rumstempererade.
HASSELNÖTS- OCH CHOKLADTRYFFEL
MED FLINGSALT
Ljuvliga munsbitar med choklad och hasselnötter!
16 - 20 st
20 hasselnötskärnor
2 dl grädde
150 g mjölkchoklad
½ dl kakao
2 msk Cointreau (kan uteslutas)
100 g mörk choklad
flingsalt
Rosta nötkärnorna i torr panna, lägg dem i en lätt fuktad kökshandduk och gnugga bort skalen. Värm upp grädden i en kastrull. Bryt mjölkchokladen i mindre bitar och lägg dem i grädden så att de smälter. Rör i kakao och tillsätt ev likör när allt har smält. Ta från värmen och låt svalna. Rör om då och då. Plasta in och låt kastrullen stå i kylen, gärna över natten men minst 4 timmar.
Klicka ut 16 - 20 små tryfflar med hjälp av en sked på en bricka. Tryck in en rostad hasselnöt i mitten på varje, rulla till bollar och låt stå i frysen minst 30 minuter.
Smält den mörka chokladen över varmt vattenbad. Strö flingsalt på en bricka och ta på dig ett par plasthandskar. Ta ut de iskalla tryfflarna ur frysen, lägg litet smält mörk choklad i handflatan och rulla tryffelbollen i den. Strö över litet av flingsaltet. Gör likadant med resten och servera tryfflarna rumstempererade.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar