onsdag 16 september 2015

Dagens recept: Kycklingrulader i tomatsås

DAGENS RECEPT 15-09-16


KYCKLINGRULADER I TOMATSÅS

Kycklingruladerna som är fyllda med aubergine har fått koka i en mustig tomatsås. Servera gärna med pasta. Från Allers nr 39/15.

4 personer

500 - 600 g kycklingbröstfilé
1 aubergine, 150 - 200 g
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
4 msk olja till stekning
1½ tsk torkad basilika
salt, peppar
1 rödlök
500 g krossade tomater


Finhacka aubergine, lök och vitlök. Stek det i oljan tills det mjuknat och fått fin färg. Tillsätt sedan basilikan. Krydda med salt och peppar, rör om och låt svalna något.

Skiva kycklingen i tunna skivor med en vass kniv. Lägg ut skivorna och fördela ca 1 msk av auberginefräset på varje skiva. Rulla ihop dem och fäst ev med tandpetare. Lägg resten av auberginefräset i en skål och spara till tomatsåsen.

Hetta upp stekpannan igen och lägg i ruladerna. Stek dem runt om så att de blir gyllenbruna. Krydda med salt och peppar. Skiva rödlöken tunt och tillsätt den i pannan. Om det börjar brännas vid, tillsätt 1 msk olja.

Häll krossade tomater och resten av auberginefräset i stekpannan. Rör om försiktigt och låt koka på svag värme ca 30 minuter, så att kycklingen blir helt genomstekt.

Servera ruladerna med potatis, ris eller nykokt pasta, tomatsås och färsk basilika.



 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar