KÖTTFÄRS- OCH QUINOASOPPA MED CHILI
4 personer
½ skivad purjolök
½ finhackad röd chili
litet olivolja
2 blekselleristjälkar i bitar
2 morötter i slantar
500 g krossade tomater
4 msk tomatpuré
1 l vatten
2 tärningar hönsbuljong
1 tsk rökt paprikapulver
1 dl quinoa
1 burk majs, 140 g
300 g blandfärs
salt, peppar
1 paprika i bitar
Quesadillas:
50 g philadelphiaost
4 mjuka tortillabröd
1½ dl tacosås
Stek purjolök och chili i litet olja. Låt bleksellerin fräsa med i grytan så att den blir mjuk. Tillsätt morötter, krossade tomater, tomatpuré, vatten, buljong, paprikapulver och quinoa och koka 15 till 20 minuter.
Rosta majsen i torr stekpanna tills den får färg. Fräs färsen i olja och krydda med salt och peppar. Rör ned majs, köttfärs och paprika i soppan.
Quesadillas:
Bred philadelphiaost på två av tortillabröden och täck med ett lager tacosås. Lägg på de återstående bröden och stek på båda sidor i torr stekpanna så att de får färg.
Servera soppan med quesadillas skurna i tårtbitar.
4 personer
½ skivad purjolök
½ finhackad röd chili
litet olivolja
2 blekselleristjälkar i bitar
2 morötter i slantar
500 g krossade tomater
4 msk tomatpuré
1 l vatten
2 tärningar hönsbuljong
1 tsk rökt paprikapulver
1 dl quinoa
1 burk majs, 140 g
300 g blandfärs
salt, peppar
1 paprika i bitar
Quesadillas:
50 g philadelphiaost
4 mjuka tortillabröd
1½ dl tacosås
Stek purjolök och chili i litet olja. Låt bleksellerin fräsa med i grytan så att den blir mjuk. Tillsätt morötter, krossade tomater, tomatpuré, vatten, buljong, paprikapulver och quinoa och koka 15 till 20 minuter.
Rosta majsen i torr stekpanna tills den får färg. Fräs färsen i olja och krydda med salt och peppar. Rör ned majs, köttfärs och paprika i soppan.
Quesadillas:
Bred philadelphiaost på två av tortillabröden och täck med ett lager tacosås. Lägg på de återstående bröden och stek på båda sidor i torr stekpanna så att de får färg.
Servera soppan med quesadillas skurna i tårtbitar.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar