måndag 14 september 2015

Dagens recept: Marinerad fläskytterfilé med ört- och citronsmör

MARINERAD FLÄSKYTTERFILÉ
MED ÖRT- OCH CITRONSMÖR

Gott och enkelt och ger mycket mat.

4 personer

700 g fläskytterfilé

Marinad:
4 msk olivolja
4 pressade vitlöksklyftor
1 tsk sambal oelek
1 msk flytande honung
3 msk vatten
2 msk kinesisk soya

Ört- och citronsmör:
200 g rumsvarmt smör eller margarin
½ dl valfria hackade örter
rivet skal av ½ citron
ca 2 tsk citronpeppar


Sätt ugnen på 200 grader.

Putsa köttet. Blanda samman marinaden och lägg i köttet ca 30 minuter. Blanda samman ört- och citronsmöret och vispa till ett fluffigt smör. Forma en rulle och lägg i kylen en stund.

Ta upp köttet ur marinaden och låt det rinna av. Bryn köttet runt om i litet matfett. Lägg i smord ugnsform, stick i en stektermometer och stek mitt i ugnen tills innertemperaturen är 68 - 70 grader. Det tar 25 - 30 minuter.

Skiva upp köttet och placera på ett uppläggningsfat. Klicka ut ört- och citronsmöret på köttet medan det är varmt. Klipp över kryddgrönt och servera.
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar