MARINERAD FLÄSKYTTERFILÉ
MED ÖRT- OCH CITRONSMÖR
Gott och enkelt och ger mycket mat.
4 personer
700 g fläskytterfilé
Marinad:
4 msk olivolja
4 pressade vitlöksklyftor
1 tsk sambal oelek
1 msk flytande honung
3 msk vatten
2 msk kinesisk soya
Ört- och citronsmör:
200 g rumsvarmt smör eller margarin
½ dl valfria hackade örter
rivet skal av ½ citron
ca 2 tsk citronpeppar
Sätt ugnen på 200 grader.
Putsa köttet. Blanda samman marinaden och lägg i köttet ca 30 minuter. Blanda samman ört- och citronsmöret och vispa till ett fluffigt smör. Forma en rulle och lägg i kylen en stund.
Ta upp köttet ur marinaden och låt det rinna av. Bryn köttet runt om i litet matfett. Lägg i smord ugnsform, stick i en stektermometer och stek mitt i ugnen tills innertemperaturen är 68 - 70 grader. Det tar 25 - 30 minuter.
Skiva upp köttet och placera på ett uppläggningsfat. Klicka ut ört- och citronsmöret på köttet medan det är varmt. Klipp över kryddgrönt och servera.
MED ÖRT- OCH CITRONSMÖR
Gott och enkelt och ger mycket mat.
4 personer
700 g fläskytterfilé
Marinad:
4 msk olivolja
4 pressade vitlöksklyftor
1 tsk sambal oelek
1 msk flytande honung
3 msk vatten
2 msk kinesisk soya
Ört- och citronsmör:
200 g rumsvarmt smör eller margarin
½ dl valfria hackade örter
rivet skal av ½ citron
ca 2 tsk citronpeppar
Sätt ugnen på 200 grader.
Putsa köttet. Blanda samman marinaden och lägg i köttet ca 30 minuter. Blanda samman ört- och citronsmöret och vispa till ett fluffigt smör. Forma en rulle och lägg i kylen en stund.
Ta upp köttet ur marinaden och låt det rinna av. Bryn köttet runt om i litet matfett. Lägg i smord ugnsform, stick i en stektermometer och stek mitt i ugnen tills innertemperaturen är 68 - 70 grader. Det tar 25 - 30 minuter.
Skiva upp köttet och placera på ett uppläggningsfat. Klicka ut ört- och citronsmöret på köttet medan det är varmt. Klipp över kryddgrönt och servera.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar