DAGENS RECEPT 15-09-22
HAVTORNSPARFAIT
Syrlig och enkel dessert med knapriga maränger på toppen. Går att förbereda i god tid och förvara väl inplastad i frysen.
4 personer
150 g havtorn
3 dl vispgrädde
1 påse maränger, 120 g
2 msk Cointreau eller Grand Marnier
Passera havtornsbären genom en sil. Vispa grädden fast. Smula sönder nästan alla maränger men spara några till garnering. Blanda ned marängerna i grädden tillsammans med havtornssaft och likör. Häll smeten i en skål eller i portionsformar och täck med plastfolie. Ställ i frysen ca 4 timmar.
Ta fram parfaiten ca 20 minuter före servering och ställ i rumstemperatur. Garnera med krossade maränger och servera.
HAVTORNSPARFAIT
Syrlig och enkel dessert med knapriga maränger på toppen. Går att förbereda i god tid och förvara väl inplastad i frysen.
4 personer
150 g havtorn
3 dl vispgrädde
1 påse maränger, 120 g
2 msk Cointreau eller Grand Marnier
Passera havtornsbären genom en sil. Vispa grädden fast. Smula sönder nästan alla maränger men spara några till garnering. Blanda ned marängerna i grädden tillsammans med havtornssaft och likör. Häll smeten i en skål eller i portionsformar och täck med plastfolie. Ställ i frysen ca 4 timmar.
Ta fram parfaiten ca 20 minuter före servering och ställ i rumstemperatur. Garnera med krossade maränger och servera.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar