tisdag 22 september 2015

Cowboygryta

COWBOYGRYTA

4 portioner

500 g nötkött, t ex bog eller rostbiff
200 g chorizo
1 hackad gul lök
1 msk olja
1 pressad vitlöksklyfta
1 tsk salt
2 krm chilipeppar
1 tsk spiskummin
1 tsk mald koriander
2 dl vatten
1 burk krossade tomater, ca 400 g
2 köttbuljongtärningar
400 g kokta svarta eller vita bönor


Skär köttet i tunna bitar och skiva korven. Stek kött, korv och lök i olja och pressa över vitlöken. Salta och krydda. Lägg över i en gryta. Skölj ur stekpannan med vatten och ta tillvara skyn.

Häll sky och tomater över köttet och tillsätt buljongtärningar. Sjud grytan 20 minuter eller tills köttet är mört. Häll av spadet från bönorna och rör ned dem eller servera dem separat. Servera grytan med kokt brysselkål.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar