lördag 12 september 2015

Dagens recept: Frasigt fylld spättafilé

DAGENS RECEPT 15-09-12


FRASIGT FYLLD SPÄTTAFILÉ

Extra lyxiga blir spättafiléerna om du fyller dem med räkor och serverar en hemgjord remouladsås till.

2 portioner

4 spättafiléer
salt, peppar
2 msk mjukost med räksmak
8 skalade räkor
2 msk smör eller margarin

Panering:
1 ägg
½ dl ströbröd
½ tsk salt
1 krm vitpeppar

Remouladsås:
3 msk majonnäs
1 dl crème fraîche
1 krm gurkmeja
2 msk bostongurka
salt, peppar

Garnering:
skalade räkor
citronskivor
dill


Lägg ut spättafiléerna på en ren skärbräda och krydda med salt och peppar. Fördela mjukost på två av filéerna och lägg några räkor ovanpå. Lägg samman filéerna två och två så att fyllningen kommer i mitten.

Panering:
Häll uppvispat ägg i en djup tallrik och häll ströbröd blandat med salt och peppar i en annan tallrik. Doppa fisken först i ägg, sedan i ströbröd. Stek fisken gyllene på båda sidor i matfett.

Remouladsås:
Blanda majonnäs, crème fraîche, gurkmeja och bostongurka. Smaka av med salt och peppar.

Garnera spättan med några räkor, citronskivor och dill. Servera med sås, sugar snaps eller sockerärter och kokt potatis.
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar