PARMESANKYCKLING MED BASILIKASÅS
4 portioner
600 g kycklingfilé
1 ägg
2 dl riven parmesan
2 msk vetemjöl
½ dl ströbröd
salt, peppar
2 msk smör eller margarin
Basilikasås:
2 dl crème fraîche
½ kruka basilika
1 vitlöksklyfta
Putsa filéerna och dela varje i 4 - 5 bitar. Vispa upp ägget och blanda parmesanost, mjöl, ströbröd, salt och peppar på en tallrik. Doppa kycklingen först i ägg och sedan i parmesanblandningen. Stek i matfett i en stekpanna, 4 - 5 minuter per sida.
Basilikasås:
Mixa ½ dl crème fraîche tillsammans med basilikan till en grön sås. Rör i resten av crème fraîchen och pressad vitlök. Smaka av med salt och peppar.
Servera såsen till kycklingen tillsammans med rostad potatis och tomatsallad.
4 portioner
600 g kycklingfilé
1 ägg
2 dl riven parmesan
2 msk vetemjöl
½ dl ströbröd
salt, peppar
2 msk smör eller margarin
Basilikasås:
2 dl crème fraîche
½ kruka basilika
1 vitlöksklyfta
Putsa filéerna och dela varje i 4 - 5 bitar. Vispa upp ägget och blanda parmesanost, mjöl, ströbröd, salt och peppar på en tallrik. Doppa kycklingen först i ägg och sedan i parmesanblandningen. Stek i matfett i en stekpanna, 4 - 5 minuter per sida.
Basilikasås:
Mixa ½ dl crème fraîche tillsammans med basilikan till en grön sås. Rör i resten av crème fraîchen och pressad vitlök. Smaka av med salt och peppar.
Servera såsen till kycklingen tillsammans med rostad potatis och tomatsallad.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar