LAKRITSPANNACOTTA MED HALLONGELÉ
6 personer
4 gelatinblad
3½ dl grädde
1 dl socker
1 tsk vaniljpulver
eller vaniljsocker
1 msk lakritspulver
1½ dl crème fraîche
1 knivsudd salt
Gelé:
1 gelatinblad
125 g frysta eller färska hallon
½ dl vatten
2 msk socker
Garnering:
färska hallon
mynta eller citronmeliss
Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten. Koka upp grädden och vispa ned socker, vaniljpulver och lakritspulver. Låt sjuda några minuter. Ta kastrullen från värmen. Vispa först i urkramade gelatinblad och sedan crème fraîche. Rör ned saltet. Låt svalna något. Häll upp på glas och ställ i kylen minst 2 timmar.
Gelé:
Blötlägg gelatinbladet. Koka upp hallonen med vatten och socker 5 - 10 minuter och vispa i röran så att bären mosas. Krama ur gelatinbladet och vispa i det i kastrullen någon minut. Ta sedan från värmen. Sila bort kärnorna i en finmaskig sil och låt svalna något.
Häll gelén ovanpå den stelnade pannacottan och låt stå i kylen ett par timmar. Servera med bär och mynta.
6 personer
4 gelatinblad
3½ dl grädde
1 dl socker
1 tsk vaniljpulver
eller vaniljsocker
1 msk lakritspulver
1½ dl crème fraîche
1 knivsudd salt
Gelé:
1 gelatinblad
125 g frysta eller färska hallon
½ dl vatten
2 msk socker
Garnering:
färska hallon
mynta eller citronmeliss
Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten. Koka upp grädden och vispa ned socker, vaniljpulver och lakritspulver. Låt sjuda några minuter. Ta kastrullen från värmen. Vispa först i urkramade gelatinblad och sedan crème fraîche. Rör ned saltet. Låt svalna något. Häll upp på glas och ställ i kylen minst 2 timmar.
Gelé:
Blötlägg gelatinbladet. Koka upp hallonen med vatten och socker 5 - 10 minuter och vispa i röran så att bären mosas. Krama ur gelatinbladet och vispa i det i kastrullen någon minut. Ta sedan från värmen. Sila bort kärnorna i en finmaskig sil och låt svalna något.
Häll gelén ovanpå den stelnade pannacottan och låt stå i kylen ett par timmar. Servera med bär och mynta.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar