DAGENS RECEPT 15-09-18
FLÄSKFILÉGRATÄNG MED PARMESANKRÄM
En timjankryddad parmesankräm smakar ljuvligt till fläskfilégratängen.
4 portioner
1 fläskfilé, ca 500 g
1 msk smör eller margarin
1 tsk salt
2 krm peppar
Svampsås:
250 g färsk svamp
1 liten finhackad schalottenlök
2 msk smör eller margarin
2½ msk vetemjöl
3 dl köttbuljong + steksky
2 dl grädde
½ msk soya
1 tsk salt
2 krm peppar
50 g strimlade soltorkade tomater
eller kärnfria oliver
Parmesankräm:
2 dl crème fraîche
1 dl riven parmesan
1 msk hackad färsk timjan
1 krm salt
½ krm peppar
Sätt ugnen på 225 grader.
Skiva och bryn köttskivorna i matfett till fin färg. Krydda med salt och peppar och skölj ur stekpannan med litet vatten. Spara skyn till såsen.
Svampsås:
Skiva svampen. Stek svamp och lök i matfettet. Strö över vetemjölet och blanda om. Tillsätt köttbuljong, steksky och grädde och låt såsen småkoka ca 5 minuter under omrörning. Tillsätt soya. Smaka av med salt och peppar.
Lägg köttet i en gratängform och strö över soltorkade tomater. Häll över såsen och sätt in fatet i ugnen ca 12 minuter. Blanda ingredienserna till parmesankrämen.
Servera gratängen med parmesankräm, ugnsstekta potatisklyftor och gröna bönor.
FLÄSKFILÉGRATÄNG MED PARMESANKRÄM
En timjankryddad parmesankräm smakar ljuvligt till fläskfilégratängen.
4 portioner
1 fläskfilé, ca 500 g
1 msk smör eller margarin
1 tsk salt
2 krm peppar
Svampsås:
250 g färsk svamp
1 liten finhackad schalottenlök
2 msk smör eller margarin
2½ msk vetemjöl
3 dl köttbuljong + steksky
2 dl grädde
½ msk soya
1 tsk salt
2 krm peppar
50 g strimlade soltorkade tomater
eller kärnfria oliver
Parmesankräm:
2 dl crème fraîche
1 dl riven parmesan
1 msk hackad färsk timjan
1 krm salt
½ krm peppar
Sätt ugnen på 225 grader.
Skiva och bryn köttskivorna i matfett till fin färg. Krydda med salt och peppar och skölj ur stekpannan med litet vatten. Spara skyn till såsen.
Svampsås:
Skiva svampen. Stek svamp och lök i matfettet. Strö över vetemjölet och blanda om. Tillsätt köttbuljong, steksky och grädde och låt såsen småkoka ca 5 minuter under omrörning. Tillsätt soya. Smaka av med salt och peppar.
Lägg köttet i en gratängform och strö över soltorkade tomater. Häll över såsen och sätt in fatet i ugnen ca 12 minuter. Blanda ingredienserna till parmesankrämen.
Servera gratängen med parmesankräm, ugnsstekta potatisklyftor och gröna bönor.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar