DAGENS RECEPT 15-08-16
STEKTA ÄPPLEN MED KOLASÅS
En god kolasås kokas på bara 5 minuter. Den passar även till lingon blandat med grädde.
4 personer
3 äpplen
2 msk + 50 g smör eller margarin
1 msk + 1 dl socker
1 dl + 2 dl vispgrädde
1 dl ljus sirap
Kärna ur och skär äpplena i klyftor. Stek klyftorna i 2 msk matfett och 1 msk socker i en stekpanna ca 2 minuter.
Blanda 1 dl grädde, sirap och 1 dl socker i en kastrull och låt koka på svag värme ca 5 minuter. Ta av från värmen och rör ned matfettet.
Vispa 2 dl grädde och servera äppelklyftorna varma med kolasås och grädde.
Ur Allt om Mat Vardagsmat Special 2015
STEKTA ÄPPLEN MED KOLASÅS
En god kolasås kokas på bara 5 minuter. Den passar även till lingon blandat med grädde.
4 personer
3 äpplen
2 msk + 50 g smör eller margarin
1 msk + 1 dl socker
1 dl + 2 dl vispgrädde
1 dl ljus sirap
Kärna ur och skär äpplena i klyftor. Stek klyftorna i 2 msk matfett och 1 msk socker i en stekpanna ca 2 minuter.
Blanda 1 dl grädde, sirap och 1 dl socker i en kastrull och låt koka på svag värme ca 5 minuter. Ta av från värmen och rör ned matfettet.
Vispa 2 dl grädde och servera äppelklyftorna varma med kolasås och grädde.
Ur Allt om Mat Vardagsmat Special 2015
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar