lördag 15 augusti 2015

Dagens recept: Kyckling med vitlöks- och persiljesmör och rostad paprika

DAGENS RECEPT 15-08-15


KYCKLING MED VITLÖKS- OCH
PERSILJESMÖR OCH ROSTAD PAPRIKA

Glöm inte att rumstemperera matfettet först, så det blir mjukt.

4 personer

1 kg kycklinglår med skinn
1 kruka bladpersilja
25 g smör eller margarin
2 + 2 vitlöksklyftor
4 paprikor, gärna i olika färger
2 gula lökar
½ citron
2 msk flytande honung
3 dl bulgur
50 g parmesan
salt, nymald svartpeppar, olivolja


Sätt ugnen på 225 grader.

Hacka persiljan och blanda den med matfettet. Skala och pressa i 2 vitlöksklyftor. Fördela smöret under skinnet på kycklingen och strö över 1½ tsk salt och 2 krm peppar. Lägg kycklingen på en plåt med bakplåtspapper.

Halvera och kärna ur paprikorna. Skala och skär löken i smala klyftor. Blanda paprika, lök och 2 vitlöksklyftor med skal med 1 msk olja, 1 tsk salt och 1 krm peppar. Lägg på plåten och pressa över citronsaft.

Tillaga kyckling och grönsaker mitt i ugnen ca 30 minuter, tills kycklingen är genomstekt (70 graders innertemperatur). Rör om i grönsakerna efter halva tiden. Ringla honung över kyckling och grönsaker när ca 5 minuter återstår.

Koka bulgurn enligt anvisning på förpackningen. Riv parmesanosten och rör ned den i bulgurn. Servera den till kyckling och grönsaker.


Ur Allt om Mat Vardagsmat Special 2015
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar