DAGENS RECEPT 15-08-14
CURRYPANERAD STEKT SPÄTTA
Majonnäsen, som ofta ingår i remoulad, är här utbytt mot smalare kvarg.
4 personer
800 g rödspättafiléer
1 kg potatis
1 burk pickles, 390 g
½ kruka dill
250 g kvarg, 10%
1 dl ströbröd
2 tsk curry
1 ägg
2 msk + 1 tsk smör eller margarin
½ gurka
1 äpple
250 g frysta gröna ärter
salt, nymald svartpeppar, vitvinsvinäger
Koka potatisen mjuk i saltat vatten. Låt pickles rinna av och hacka den i mindre bitar. Hacka dillen, spara litet till garnering. Blanda pickles, dill och kvarg och krydda med salt och peppar.
Blanda ströbröd och curry, 1 tsk salt och 1 krm peppar. Lägg fisken i en bunke. Vispa upp ägget. Vänd fisken först i ägg och sedan i det currykryddade ströbrödet. Stek fisken i 2 msk matfett ca 2 - 3 minuter på varje sida.
Skala, kärna ur och skiva gurkan. Kärna ur och skär äpplet i klyftor. Koka ärterna enligt anvisning på förpackningen och häll av vattnet. Blanda ärterna med gurka, äpple, 1 msk vinäger, 1 tsk matfett, 1 krm salt och 1 krm peppar.
Häll av potatisen och låt den ånga av. Servera spättan med remouladsås, ärtsallad och potatis.
Ur Allt om Mat Vardagsmat Special 2015
CURRYPANERAD STEKT SPÄTTA
Majonnäsen, som ofta ingår i remoulad, är här utbytt mot smalare kvarg.
4 personer
800 g rödspättafiléer
1 kg potatis
1 burk pickles, 390 g
½ kruka dill
250 g kvarg, 10%
1 dl ströbröd
2 tsk curry
1 ägg
2 msk + 1 tsk smör eller margarin
½ gurka
1 äpple
250 g frysta gröna ärter
salt, nymald svartpeppar, vitvinsvinäger
Koka potatisen mjuk i saltat vatten. Låt pickles rinna av och hacka den i mindre bitar. Hacka dillen, spara litet till garnering. Blanda pickles, dill och kvarg och krydda med salt och peppar.
Blanda ströbröd och curry, 1 tsk salt och 1 krm peppar. Lägg fisken i en bunke. Vispa upp ägget. Vänd fisken först i ägg och sedan i det currykryddade ströbrödet. Stek fisken i 2 msk matfett ca 2 - 3 minuter på varje sida.
Skala, kärna ur och skiva gurkan. Kärna ur och skär äpplet i klyftor. Koka ärterna enligt anvisning på förpackningen och häll av vattnet. Blanda ärterna med gurka, äpple, 1 msk vinäger, 1 tsk matfett, 1 krm salt och 1 krm peppar.
Häll av potatisen och låt den ånga av. Servera spättan med remouladsås, ärtsallad och potatis.
Ur Allt om Mat Vardagsmat Special 2015
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar