lördag 15 augusti 2015

Dagens recept: Currypanerad stekt spätta

DAGENS RECEPT 15-08-14


CURRYPANERAD STEKT SPÄTTA

Majonnäsen, som ofta ingår i remoulad, är här utbytt mot smalare kvarg.

4 personer

800 g rödspättafiléer
1 kg potatis
1 burk pickles, 390 g
½ kruka dill
250 g kvarg, 10%
1 dl ströbröd
2 tsk curry
1 ägg
2 msk + 1 tsk smör eller margarin
½ gurka
1 äpple
250 g frysta gröna ärter
salt, nymald svartpeppar, vitvinsvinäger


Koka potatisen mjuk i saltat vatten. Låt pickles rinna av och hacka den i mindre bitar. Hacka dillen, spara litet till garnering. Blanda pickles, dill och kvarg och krydda med salt och peppar.

Blanda ströbröd och curry, 1 tsk salt och 1 krm peppar. Lägg fisken i en bunke. Vispa upp ägget. Vänd fisken först i ägg och sedan i det currykryddade ströbrödet. Stek fisken i 2 msk matfett ca 2 - 3 minuter på varje sida.

Skala, kärna ur och skiva gurkan. Kärna ur och skär äpplet i klyftor. Koka ärterna enligt anvisning på förpackningen och häll av vattnet. Blanda ärterna med gurka, äpple, 1 msk vinäger, 1 tsk matfett, 1 krm salt och 1 krm peppar.

Häll av potatisen och låt den ånga av. Servera spättan med remouladsås, ärtsallad och potatis.


Ur Allt om Mat Vardagsmat Special 2015
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar