lördag 15 augusti 2015

Dagens recept: Quornbiffar med het bulgur och dilltzatziki

DAGENS RECEPT 15-08-13


QUORNBIFFAR MED HET BULGUR
OCH DILLTZATZIKI

Biffarna blir lösare i konsistensen än vanliga köttfärsbiffar, men de stelnar till när de är klara.

4 personer

1 påse fryst quornfärs, ca 300 g
1 dl havregryn
1½ dl mjölk
1 ägg
1 tsk timjan
1 vitlöksklyfta
3 dl bulgur
1 - 2 msk sambal oelek
400 g rödkål
½ kruka dill
½ gurka
1½ dl turkisk yoghurt
salt, nymald svartpeppar
vitvinsvinäger
socker
olivolja


Tina quornfärsen enligt anvisning på förpackningen. Blanda havregryn och mjölk och låt stå ca 3 minuter. Tillsätt färsen och blanda ordentligt. Tillsätt ägg, timjan, pressad vitlök, 1 tsk salt och 2 krm peppar.

Koka bulgurn enligt anvisning på förpackningen och blanda den med sambal, 2 msk olja, 1 tsk vinäger och 2 krm salt.

Finstrimla rödkålen. Krama ihop kålen med 3 msk vitvinsvinäger, 1 msk olja, 1 tsk socker, ½ tsk salt och 1 krm peppar.

Hacka dillen. Riv gurkan grovt och krama ur vätskan. Blanda gurka, dill, yoghurt, 2 krm salt och 1 krm peppar.

Hetta upp en stekpanna med 1 msk olja. Klicka ned quornfärsen i pannan, platta ut och forma till 8 runda biffar. Stek dem på medelvärme ca 5 minuter på varje sida. Servera genast med bulgur, rödkål och tzatziki.

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar